sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Maissit aloittelee kukintaa avomaalla!


En ole juuri kurkkinut harsojen alle pellolla. On ollut niin viileää. Toivonut vain, että kasvit selviää kylmän jakson ja lämpö tulisi. Maissit on pituudestaan jämähtäneet lähes siihen mittaan mihin ne istutin. Sen olen huomannut, että on ne jo vähintään peukalon vahvuisia varrestaan.  Mutta mikä mieletön yllätys olikaan, kun nostin harson pois. Hedekukinnot oli osassa jo kymmensenttisiä, maksimissaan noin kolmekymmentä senttisessä varressa. Emikukintojen lehden päätkin pilkistivät.

Yukon Chief Sweet Corn

Kyllähän minä tiesin, että kaikista aikaisin lajike tämä on, noin 55 päivää kasvatusaika, mutta tällaisena kesänä! Ei taida olla kuin pari viikkoa siitä, kun heitti ihan kunnolla lunta! Ehkä tuosta paksusta heinäpeitteestä on ollut apua. Alkuviikosta laitan taas lisää, kunhan saadaan pellolta kerättyä heinät. Maissihan tykkää multaamisesta niin kuin peruna ja tuo heinä ajaa sen varmaan paremmin.

Taidanpa kuivata useamman tähkän ensi vuodeksi, jos niitä tähkiä nyt tulee. Loistava lajike Suomen oloihin!

1 kommentti:

  1. Sinulla on kivannäköinen blogi. Olen itse uusi blogimaailmassa ja on kiva katsella muiden blogeja. Olen juuri julkaissut oman blogini.

    VastaaPoista