lauantai 22. maaliskuuta 2014

Maaliskuu


Hain pari viikkoa sitten maakellarissa talvehtineen laventelin sisälle. Leikkasin sen matalaksi ja vaihdoin vähän multaa. Nyt oksat ovat haaroittuneet ja vihreää tuoksuvaa versoa nousee vauhdilla. Kunhan kesä koittaa ruukku pääsee taas ulos.

Laventeli alkaa vihertyä.Tyttären huone alkaa uhkaavasti näyttää taas kasvihuoneelta. Haaveena olisi joskus saada alakerran pergolaan lasit. Taimilla olisi enemmän tilaa kasvaa.

Paprikat ja chilit kasvaa mahtavasti. Osa taimista on tuuheutumassa jo monihaaraiseksi. Suurin osa on vielä pikkupurkeissa.

Purpple beauty paprika jo tuuheutumassa.


Taas tuli todistettua, ettei sanomalehtikääröt sovi taimikasvatukseen. Ei ainakaan tomaateille. Taisinpa viime vuonnakin purkkipulassa niihin muutaman kääräistä. Ei mene kuin pari viikkoa ja koko taimi uhkaa kellastua. Samaan aikaan istutin muutaman ihan pieneen muovipurkkiin ja niillä ei kellastumista ollut ollenkaan. Jiffy pellettejä tilasin ebay:stä ja ne olivat alkuvaiheessa loistavia. 250 meni vaan ihan liian äkkiä. Pitäisi tilata uusi erä huhtikuussa multaan pääseville kukille.

Eilen sain sitten vaihdettua kaikki tomaatit jugurttipurkkeihin, joita oli kerääntynyt melkoinen pino. Pohjaan vain reikiä. Tänä vuonna laiskotti, en jaksanut maalata niitä. No osa oli kyllä hiukan akryylimaalissa lasten jäljiltä. 

Puolet tomaateista lensi biojätteeseen. Olisipa ollut joku puutarhaystävä lähellä, niin oisi saanut taimia. Tuli kasvatettua aivan liian suuri määrä taas. Kasvatin 15 eri lajia ja jokaista säästin kaksi. Enpä taida saada niitäkään kaikkia kasvihuoneeseen mahtumaan.

Stupice tomaatilla on perunan lehdet. Ei tarvitsisi edes nimetä, kun helposti erottuu muista.
Vielä hiukan kellertävät lehdet. 


Ostin taas viime syksynä Bauhausin poistomyynnistä tulppaanin sipuleita. Laitoin ne vasta jouluviikolla maakellariin. Papukaijatulppaani Rococo on jo viikon verran pöydällä kukkinut. Jotain keltaista, varmaankin papukaijatyyppistä tulppaania kukkii seuraavaksi.

Papukaijatulppaaneja maakellarista. Aika sähäkät kukat.

Toinen erä tulppaaneja maakellarista on vielä nupuillaan.


Kuvat taas vähän parempia olosuhteiden pakosta. Kännykän kamera on mennyt niin naarmuiseksi, että sai taas ottaa vanhan kameran käyttöön. Lähden viikoksi Tampereelle, jospa taimet eivät kuole vedenpuutteeseen...


2 kommenttia:

  1. Mielettömän kaunis toi laventeliruukku!

    VastaaPoista
  2. Pistitkö laventelit itämään? Jos et niin kiire jo. Voin kyllä jakaa sulle. Se on aika tiiviisti istutettu.

    VastaaPoista