lauantai 21. syyskuuta 2013

Vihdoinkin maissit kypsiä!

Hain 8 maissia iltaruuaksi. Vanha intiaanien viisaus on, että veden pitää kiehua, kun maissit hakee pellolta. Niin nopeasti makeus häviää. Ei ehtinyt makeus hävitä. 

Iltaruuaksi keitettyä maissia voin, suolan ja pippurin kera.

Hain eilen valtavan kasan ruusupapua. Litteimmät keittelin pakastimeen ja paksuimmat kuivaan. Kaiken kaikkiaan varmaan kaksi 10 l ämpäriä, eikä kasveja ollut kuin maksimissaan viisi. 

Tein myös haljenneista porkkanoista jouluksi porkkanalaatikkososeen. En tiedä miksi niin moni porkkana halkesi. Laitettiinko liikaa nurmisilppua vai satoiko välillä vaan niin runsaasti.

Viimeiset pinaatitkin sain pakastimeen ja hiukan violettejä herneitä myöskin. Violeteista herneistä oli tullut makeampia. Alkusadon kitkeryys oli hävinnyt.

Keittelin vielä viisi kukkakaalia ja romanescoa, purjot ja paprikatkin pakastin. Alkaa tila loppua. :)

2 kommenttia:

 1. Jaahas, mun maissit ovat olleet pöydällä koko iltapäivän. Onkohan huomenna enää mitään makua... Yleensä olen kyllä keittänyt samantien, mutta nyt ne jäikin huomiselle.

  Tiedätkö muuten, onko raaka maissi terveellistä syötävää ? Viimeksi söin yhden, joka oli jäänyt kokonaan tuollaiseksi aivan vaaleaksi, mitä sinunkin maissien päissä vähän näkyy. Vatsani tuli aika kipeäksi sen jälkeen, mutta voihan se johtua jostain muustakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida maissit raakana olla myrkyllisiä. :) Minäkin olen syönyt joskus.

   Yllättävän hyvin lopulta kypsyi nuo. Muutamia oon aukonut aiemmin ja vasta tänään näytti maissit kellertyneen ja pullistuneen kunnolla. Maissi on lyhyen päivän kasvi ja jo pelkäsin, ettei nuo golden bantamit ehdi ollenkaan kypsyä, vaikka kohtuullisen aikaisia pitivät olla. n. 82 päivää kasvuaika.

   Ensi vuonna yritän saada yukonin maissia, joka myöskin on perinnemaissi. Sen kasvuaika on vain 55 päivää. Luulisi kypsyvän täällä, vaikka saa varautua, että kuukausi enemmän menee täällä, kun yöt valoisia.

   Poista