tiistai 17. syyskuuta 2013


Syyskuun 17.




On ollut mahtava syksy! Vieläkään ei ole ollut yöpakkasia. Muutaman kilon kävin keräämässä avomaankurkkuja ja kesäkurpitsojakin jakelin naapurille. 

Syreeni kukki muutama viikko sitten toisen kerran. Kävin tyttären kanssa kasvimaalla ja omenapuun ohi mennessä tytär sanoi, ettei omenoita sitten tänä vuonna tullut, mutta kukkii kuitenkin. :) Vähän myöhäinen sytytys.

Pitäisi olla sellainen kasvien vaihtopörssi. Lehtikaalta, palmukaalta, kesäkurpitsaa ja avomaankurkkuja on tullut yli oman tarpeen. Paljon on mennyt hukkaankin. Ei vaan tarvi enempää.


Omenapuu kukkii.



Papuja tulee vielä, vaikka monena kesänä Oulun korkeudella papuja ei välttämättä tule ollenkaan. Pari päivää sitten keitin kattilallisen ja taas sai tänään kerätä. Ruusupapua tulee valtavasti, mutta ne meinaan kuivata.

Rocquencourt, Purple queen, Borlotto lingua di fuoco 2 ja Preisgewinner ruusupapu



Kaalit tuottaa edelleen hyvin. Noin viikossa kasvaa nyrkin kokoisesta kunnon kukkakaaliksi.


Di sicilia violetto ja romanesco ottobrino 


Romanesco ottobrino 



Maissit on kohta kypsiä



Ainakin tämän voisi jo avata




Minttua ruukussa, taustalla valtavaksi kasvanut tuoksuherne




Syyskuun 17. ja kaikki vielä täydessä kukassa.


Kasvihuoneessa ei enää ole kuin tomaatteja, paprikoita ja chilejä. Poistin kurkut jo sieltä. Ehkä ne olisi vieläkin satoa tehneet, jos olisin ahkerammin kastellut. Ensi viikolla näyttäisi forecan tämän hetkisen ennusteen mukaan tulevan jo viileitä öitä. Kohta on siis kasvihuoneen tyhjennyksen ja siivouksen aika. Vaihdan mullat uusiin ja laitan lisää hiekkaa lattialle. Se on mahtava hiekkaleikkipaikka pikkupojille maaliskuusta alkaen. Aurinko lämmittää ja hiekka sulaa päiväksi.



Californian wonder 



Kesäkurpitsat tältä päivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti