keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Taimikasvatusta


Chilit ja paprikat kasvaa hienosti. Monessa on useampi nuppu. Ensimmäiset olen kuitenkin nyppinyt pois. Jostakin luin, että ensimmäisen nupun kehittyminen vie voimaa kasvilta eikä se tuota niin hyvin. Niin tein viimekin vuonna ja mahtava sato tuli.


Chilit ja paprikat alkaa pian kukkia.
Tomaatit aloittavat pikkuhiljaa kukintaa. Jospa sääennusteet pitävät paikkansa, että huhti-toukokuu olisi keskimääräistä lämpimämpi. Erityisesti yölämpötilat saisi olla pian reilusti plussalla, että voisi muutella kasvit pian kasvihuoneeseen.

Tomaateilla ja chileillä ja paprikoilla oli taas hiukan kasvuongelmia muutama viikko sitten, niin kuin viimekin vuonna. Lehtien alle tuli sellaista jauhemaista töhnää. Joissakin sitä oli myös rungossa. Todennäköisesti keksin syynkin siihen. Kuuma ja kuiva huoneilma ja sitten juurelle kylmää vettä. Kun muistaa kasteluvettä seisottaa päivän ja sumutella päivällä, niin hyvin näyttävät kasvit voivan.

Useampaan kertaan on saanut tomaatteja purkittaa suurempaan. Viime kesänä ostin nupillisen multaa kukkapenkkeihin. Jonkin verran jäi yli ja syksyllä täytin sillä kasvihuoneen laatikot. Nyt olen hakenut kasvihuoneesta taimimullat. Hyvin on kasvanut, vaikkei säkkimultaa olekaan. Olisi niitä säkkejä saanut kantaa kaupasta!


Taxi Yellow tomaatti aloitti kukinnan ensimmäisenä.


Tänä vuonna kasvatin siemenestä vain ponpondaaliaa. Siemenestä kasvatetut olen jo latvonut muutamaan kertaan. Saapa nähdä mitä väriä tänä vuonna tulee. Ei voi oikein suunnitella, kun siemenestä kasvattaa.

Eilen istutin daalian juurakot. Muutama oli taas maakellarissa homehtunut. Osan taidan vielä jakaa, kunhan kasvua näkyy enemmän.Siemenestä kasvatetut daaliat on jo hyvässä kasvussa ja useampaan kertaan latvottuina.


Viime vuotisia daalioita

8 kommenttia:

 1. Hienosti on lähtenyt kasvamaan. Itsekkin ostin daalioita ja liljoja messuilta. Mutta laitan ne sitten tussa vähän myöhemmin kasvihuoneeseen kasvamaan. Toivotaan että kukkaloisto onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kasvihuoneessa niistä tuleekin jämäköitä. :)

   Poista
 2. Heippa! Onko antaa mitään hyviä vinkkejä noiden mignon-dahlioiden suhteen, että millaisessa kasvupaikassa viihtyvät? Minulla on niitä tänä vuonna muutama kasvatuksessa ihan siemenistä alkaen. Ovatko kyllä todella snadeja noihin sun komeisiin taimiin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos viestistä! Daaliat tykkää lämpimästä paikasta ja voimakkaasta maasta. Viime kesänä laitoin niille vähän kompostia ja palanutta hevosenkakkaa. Kannattaa varoa, ettei halla vie alkukesästä.

   Poista
 3. Ohoh kukannuppuja jo pukkaavat, omat chilit ei ole vielä itänytkään. Olin vähän myöhään asialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin chilit ja paprikat jo helmikuussa. Tulikin aika runsaanlaisesti taimia. Yhdeksää eri lajia 35 kpl. Hui! Mitenhän saisin edes puolet mahtumaan kasvihuoneeseen.

   Poista
 4. Onpas komeat taimet. Mun taimet ovat aika heiveröisiä johtuen valon puutteesta... Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos viestistä! Kaikki eteläpuolen ikkunat kohta käytössä. :) ja pitäisi vielä purkittaa muutama kymmenen taimea isompiin purkkeihin. Olisipa vaan kunnon taimien kasvatuspaikka! Hyvää pääsiäistä sinullekin!

  VastaaPoista