keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Tomaattia ja basilikaa


Etelän ikkunoilla alkaa olla ahdasta. Sain hiukan lisää tilaa, kun työnsin basilikat tomaattiruukkuihin. Nehän ovat kumppanuuskasveja ja suorastaan kukoistavat toistensa seurassa. Siirrosta ne selvästi tykkäsivätkin. Purple Ruffles basilikat ovat hauskoja kirjavine ja kähäräisine lehtineen tomaatin kasvuston seassa.


Purple Ruffles basilikaa tomaattiruukkussa.

Kasvatan tänä vuonna tomaattia 15 lajiketta. Taxi Yellow aloitti kukinnan ja ensimmäiset tomaatit on jo kovaa vauhtia kasvamassa. Muita lajikkeita ovat Gold Rush Tiny, Blondkopfchen Cherry Tomato, Sweetie, Black Cherry, Peacevine Cherry Tomato, Early Cherry, Ildi, Early Siberian, Black Krim, Peach Tomato, Stupice Tomato, Coeur du Boeuf, Brandywine ja Moneymaker. 

Moneymaker on perustomaatti eikä oikein oma suosikkini. Sitä vaan löytyy yhä siemenlaatikosta. Pussin ostin vuonna 2006 ja vielä hyvin iti. Ensimmäinen siemenpussi, jonka olen ostanut.

Näillä näkymin saan hoidella tomaatteja vielä muutaman viikon sisällä. Olisihan sitä voinut taas myöhemminkin aloittaa. Toisaalta on se aika mahtavaa, kun satoa saa jo heti kasvihuonekauden alettua. Useampana vuonna olen aikaisin aloittanut eikä ole juuri harmittanut. Nämä pari viikkoa on kyllä työlästä. Erityisesti paahtavina päivina saa kastella ja sumutella aika ahkerasti.

Taxi Yellow
Brandywine pihvitomaatti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti