maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kuvia heinäkuun lopulta

Lauantain ruoka oli varsin iloisen väristä. Snowball nauriit on mehukkaita ja makeita. Keitin mangoldin varsia papujen kanssa. Voin kanssa hyvia. Papusato alkaa olla jo aika mukava. Päivittäin pari litraa. Oranssien porkkanoiden rivit pitäisi harventaa. Ne alkaa olla samanmittaisia kuin viime vuonna porkkanat keskimäärin. Punavioletteja Dragon porkkanoita ollaan syöty jo monta viikkoa. Talveksi meinaan säilöä niitä maakellariin hiekkaan  ja tehdä ensi kesänä siemeniä. Ihania salaatissa!Punakaali Red acre
Purple Vienna kyssäkaali. Osa on jo varmaan valmiita.

Maissit aloittaa kukintansa. Jo hiukan emikukintojen lehtiäkin näkyvissä. Välissä kiemurtelee ruusupapu.

Tavallisista hernekeittoherneistä saa jämäkät hernerivit (kuvan kepit ei tue rievejä mitenkään) ja makeudessa voittaa sokeriherneetkin. Kyllä meillä kasvaa sokeriherneitäkin ja kokeilussa violetteja herneitä. Vieressä kaaleja suojan alla. Takana pellon peräällä 25 metriä kaalia ja asterix-perunaa.  
Violetti kukkakaali. Ilman suojaa kasvanut kukkapenkissä. On ollut melkoinen työ pelastaa niitä kaalikoin toukilta.
Romanescot. Tuskin maltan odottaa, että kukinnot kasvaa suuremmiksi. Siellä ne vielä lehtien suojassa kasvaa. On ne vaan kauniita.  Tältä niiden pitäisi kohta näyttää. Valtavia kaaleja, jo reilun metrin halkaisija. Krassit, kehäkukat ja samettikukat ei karkota kaalikoita. :(. Jos joku tietää hyvän karkotuskeinon, ottaisin tiedon kiitollisena vastaan.

Monenlaisia daalioita. Siemenistä kasvatettuja. Jännä nähdä mitä
väriä tuleekaan vielä.

Sitruunakurkkuja, valkoisia avomaankurkkuja, tavallisia avomaankurkkuja ja kasvihuonekurkkuja säilötty ensimmäinen erä. Muutaman päivän päästä saa taas purkittaa. Kurkkusipulisalaattia täytyy tehdä kanssa joku päivä. Valkoinen avomaankurkku, jota mulla kasvaa kasvihuoneessa, on kitkerä. En tiedä mistä johtuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti